Description
MEXICO – Finca Hamburgo San Carlos 15+
Obecný popis:
V roce 1888 přijal Arthur Edelmann z Perlebergu pozvání mexické vlády k vytvoření pracovních míst v oblasti Soconusco. Postavil Finca Hamburgo, kterou po jeho smrti v roce 1933 převzal jeho syn Harald. Ten pokračoval v rozšiřování farmy a v roce 1939 postavil první lanovku v Chiapasu. Ve farmaření pokračoval i jeho syn Eberhard Edelmann Dopp, který po smrti v Haralda Edelmanna v roce 1976 prošel pro farmu těžkým obdobím kvůli kávové krizi.
Farmu dnes vede Tomas Edelmann Blass, který vyrábí ty nejkvalitnější kávy se svěžími citrusovými tóny v promytém zpracování a věnuje se také zpracování natural a pulped natural.
Základní informace:
ZEMĚ PŮVODU: | Mexico |
REGION: | Soconusco, Chiapas |
FARMA: | Finca Hamburgo |
FARMÁŘ: | Tomas Edelmann Blass |
NADMOŘSKÁ VÝŠKA | 1.200 m n.m. |
ODRŮDA: | Coffea Arabica – Catuai |
ZPŮSOB ZPRACOVÁNÍ: | Natural |
SKLIZEŇ: | Srpen – listopad |
Chuťový a aroma potenciál:
AROMA: | Ovocné, jemné |
CHUŤ: | Lesní plody, smetana, mandle |
Doplňující informace:
Catuai je kompaktní rostlina s vysokým výnosovým potenciálem, pěstována zejména ve Střední Americe. Její nevýhodou je vysoká náchylnost ke rzi kávovníkových listů výhodou pak díky menšímu vzrůstu a kompaktnosti snadná aplikace ošetřování proti škůdcům a chorobám.
Jde o křížence odrůd Munod Novo a Caturra, vyšlechtěný Institutem Agronomico v Brazílii. Kávovník díky malému vzrůstu umožňuje vysazování blízko sebe, což umožňuje získat vyšší produkci třešní.