Vyberte stránku

CAFFÉ SENZA – Swiss Water Process (SWP) – káva bez kofeinu

526 2.467 

Nepražená zrna zbavená téměř všeho kofeinu bez použití chemických látek. Tato zrna budou vaši zákazníci milovat.

Description

CAFFÉ SENZA – Swiss Water Process (SWP) – dekofeinovaná káva

Obecný popis:

tato směs obsahuje ve 100% zastoupení kávovníkových zrnek odrůdy Coffea Arabica zpracovaných suchou metodou.

K odstranění kofeinu dochází velmi citlivým procesem – SWP

Základní informace:

ZEMĚ PŮVODU: Brazílie
REGION: Minas Gerais, Cerrado Mineiro
FARMÁŘ: Drobní pěstitelé
NADMOŘSKÁ VÝŠKA 800 – 1.250 m n.m.
ODRŮDA: Catuai, Mundo Novo, Tupi
ZPŮSOB ZPRACOVÁNÍ: natural
SKLIZEŇ: Květen – srpen

 

Chuťový a aroma potenciál:

AROMA: Pečený chléb, oříšky
CHUŤ: Jemná acidita, čokoláda, oříšky, mandle, nádech sladu

 

Doplňující informace:

Dekofeinizace – Swiss Water® Process

jde o proces, při kterém se z kávovníkových zrn ještě v neupraženém stavu odstraní téměř veškerý kofein a to výhradně bez použití chemických látek. V tomto případě dochází k odstranění 99,9% kofeinu z kávovníkových zrn za pomoci vody a osmózy.


Odstranění kofeinu z nepražených kávovníkových zrn má následující kroky:

  • Ponoření zelených kávovníkových zrn do vody nasycené rozpustnými složkami nepražené kávy (Green Coffee Extract – GCE) s výjimkou kofeinu;
  • Extrakce kofeinu ze zrnek nepražené kávy do GCE – tento proces „koupele kávovníkových zrn“ trvá 8 až 10 hodin;
  • odstranění kofeinu z GCE pomocí uhlíkových filtrů;
  •  vysušení kávovníkových zrn;

Tento proces dekofeinizace kávy vznikl ve Švýcarsku v 70. letech minulého století a patentovaný byl v roce 1982. V roce 1987 byl zdokonalený, přičemž název společnosti odkazuje na zemi původu tohoto patentu. Dosud jde ve světovém měřítku o jeden z nejkvalitnějších způsobů dekofeinizace bez použití chemických látek.

Dle evropských zákonů nesmí zrnková káva bez kofeinu obsahovat více než 0,1% kofeinu.

 

Additional information

Weight N/A
Velikost balení

250 g, 1 kg, 3 kg, 5 kg